Solars abandonats vs. Horts de Vida

El passat dimarts 28 d’agost, el diari el País es feia ressò de la presència d’horts urbans gestionats pels veïns del barri del Poblenou, situats en solars abandonats. Es tracta d’una notícia reconfortant, sens dubte, ja que ens demostra un cop més la capacitat de l’ésser humà de cooperar amb fins col·lectius. Però el que fa d’aquesta una bona notícia és que no és tracta pas de l’únic cas de re-apropiació veïnal d’espais abandonats amb finalitats col·lectives i d’interès general. Alguns recordareu el sonat cas de El Forat de la Vergonya (podeu fer memòria amb aquest article de Manuel Delgado) actualment reconvertit en la Plaça del Pou de a Figuera, després d’anys de lluita veïnal i on, entre d’altres coses, s’hi pot trobar un hort que gestionen els veïns de la plaça.
Recentment, al Barri de Vallcarca, víctima de projectes especulatius incerts i ara encallats per la crisi (o per qui sap què), hi ha nascut també una iniciativa d’hort urbà veïnal. La idea inicial sorgeix del projecte de l’Ateneu de Vallcarca per a recuperar els solars abandonats després que les cases velles del barri fossin enderrocades. Però a dia d’avui són molts els veïns i veïnes que s’hi han sumat i hi col·laboren a diari, i el projecte segueix obert per a qui s’hi vulgui sumar.

L’interessant d’aquestes iniciatives, a més d’aconseguir una participació àmplia i diversificada (com bé apunta l’article de el País) és que esdevenen espais de connexió, comunicació i intercanvi entre la gent del barri, creant xarxa i lligams col·lectius. Demostren que som individus socials, capaços de cooperar i construir conjuntament, no només individus alienats deixats de la mà de Déu. Els resultats salten a la vista, frescos i verds.

La Remeiera us convida a donar a conèixer més iniciatives com aquesta! Si coneixeu altres projectes d’horts urbans col·lectius a la ciutat, deixeu un comentari!

Anuncis

Un pensament sobre “Solars abandonats vs. Horts de Vida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s