Finances cooperatives

S’ha de reconèixer que això de trobar bones notícies no és fàcil, i més després de l’últim cop del govern de Rajoy com a titella de la troika. Però aquí estem per parlar de bones notícies. Avui us deixem una entrada breu, que té per títol “El valor étic dels diners” publicada el passat 6 de juliol a la web del Coopcat. Sí, les coses poden fer-se d’una altra manera.

Debe reconocerse que encontrar noticias buenas no es nada facil, aún menos después del último golpe de Rajoy como marioneta de la troika. Pero aquí estamos para hablar de buenas notícias. Os dejamos una breve entrada, titulada “El valor ético del dinero” publicada el pasado 6 de julio en la web del Coopcat. Si, las cosas pueden hacerse de otra manera.

El valor ètic dels diners

Un estudi recent titulat “Investigating diversity in the banking sector in Europe” i publicat pel Centre d’Estudis Polítics Europeus, afirma que les finances cooperatives són un actiu fonamental per a l’economia de la UE, ja que enriqueixen el sector, construeixen l’estructura pluralista del mercat actual i ajuden a augmentar la competència en el mercat intern, ja que són de les poques entitats que actualment ofereixen crèdit a l’economia real. Alhora, es constata que els bancs cooperatius i les entitats de crèdit cooperatives són les més solvents i rendibles, a més que presenten els ratis de morositat més baixos del sector.

A principis de juny, tingué lloc la Primera Jornada Internacional de Finances Cooperatives, on vam tenir ocasió de conèixer, de primera mà, experiències d’entitats financeres cooperatives d’Europa i el Quebec. En les jornades, els diversos ponents ens van oferir dades qualitatives i quantitatives de la rendibilitat del model financer cooperatiu.
Altrament, en el marc de Crea-UB tingué lloc un simposi en què es tractà la resistència del model d’empresa cooperativa en la crisi. Fou en aquest context que es donà a conèixer l’estudi anteriorment citat, del qual organismes com l’FMI o el BCE en són coneixedors; tanmateix, no deu ser del seu interès.

Malgrat el panorama desolador que ofereix el sistema financera actual, hi ha un seguit d’entitats, com la cooperativa Caixa d’Enginyers, que avui poden presumir d’haver sabut esquivar el diable i no jugar amb els estalvis de la ciutadania.

Podeu conèixer més aspectes d’aquesta cooperativa a través de l’article publicat per CincoDías.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s