De veí a veí: la ONG del barri de Sant Antoni

Diuen que un dels trets de l’ésser humà és el seu egoisme natural. Allò del homo homini lupus. Aquest no és el cas dels veïns i veïnes del barri de Sant Antoni de Barcelona, que a principis del 2012  van crear una ONG per ajudar a les families del barri en situació precària. La notícia a TV3 va sortir fa dos dies. Us la deixem aquí, juntament amb el blog de la ONG “De veí a veí

Dicen que una de las características del ser humano es su egoismo natural. Aquello de homo homini lupus. Éste no es el caso de los vecinos del barrio de Sant Antoni de Barcelona, que a principios de 2012 crearon una ONG para ayudar a las familias del barrio en situación precaria. La notícia salió en TV3 hace dos dias. Os la dejamos aquí, junto con el blog de la ONG “De veí a veí!Image

Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona creen una ONG per ajudar-se els uns als altres

Font: http://www.324.cat

Consultar també: http://deveiaveibarrisantantoni.wordpress.com/

Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona s’han organitzat per poder-se ajudar els uns als altres. Han creat una ONG anomenada “De veí a veí” per solidaritzar-se amb les famílies més necessitades. Han fet una xarxa amb els comerciants del barri i els proporcionen productes frescos com carn, peix i fruita i articles de tot tipus nous o de segona mà. Per poder pagar el menjar, els membres de l’ONG aporten entre 20 i 100 euros al mes. També aconsegueixen diners a través de productes solidaris que s’inventen o amb la venda d’estocs que els donen els botiguers de la zona. L’ONG també es coordina amb Serveis Socials de l’Ajuntament.

Els comerciants de la zona que s’han implicat en aquesta iniciativa ofereixen un preu més econòmic a les persones que vénen derivades de l’ONG, ja que en els últims mesos la situació econòmica de molts veïns s’ha complicat molt. Fins i tot, per als més necessitats han creat un val que poden bescanviar per productes frescos. Els comerciants són conscients que amb aquesta iniciativa aconsegueixen ajudar molta gent que està passant per problemes econòmics greus arran de la crisi econòmica del país.

Jordi Font, secretari de l’ONG “De veí a veí”, ha explicat que “volíem recuperar aquella idea de veí a veí que tenien abans els pobles, que si la Pepita coneixia la Pepeta i sabia que ho estava passant malament, quan anava a la carnisseria li posaven mitja dotzena d’ous. Això que feien en els pobles o que es feia antigament volem recuperar-ho.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s